Email me

hello@buchsteinerphotography.nl

Buchsteiner Photography

Veel gestelde vragen

Wat is de locatie van de fotoshoot?

Dit ligt compleet aan jullie. Vinden jullie het strand / de duinen mooi, dan gaan wij daarheen. Toch liever thuis? Dan houden we een knusse thuissessie.

Wanneer hier behoefte naar is stuur ik een lijst met mijn favoriete spots. Hebben jullie zelf een mooie locatie? Dan hoor ik dit ook graag!

Help jij ons poseren tijdens de fotosessie?

Het woord poseren krijg ik persoonlijk een beetje de kriebels van. Ik zal jullie eerder aansturen, aanwijzingen geven en met jullie praten. Hierdoor ontstaan er spontane en mooie momenten die ik perfect kan vastleggen op beeld.

Wat voor kleding moeten wij aan?

Ik moet natuurlijk de mooie foto maken, maar net zoals de locatie (achtergrond) is kleding onwijs belangrijk! Mijn foto’s bevatten allemaal warme tinten en om jullie soort gelijke beelden te kunnen geven (wat jullie vermoed ik ook verwachten van mij) is het handig om ook warme tinten aan te trekken. De witte overhemden blauwe spijkerbroeken tijdperk is (gelukkig) voorbij.. wees (warm) kleurrijk!

Maar vooral blijf jezelf!! Achteraf moeten jullie jezelf wel herkennen in de foto’s. Wanneer hier meer hulp of advies bij nodig is hoor ik het graag.

Hoe wordt er betaald?

Contant tijdens de fotosessie of het wordt direct na de fotosessie overgeboekt naar mijn rekeningnummer.

Hoelang duurt het voordat de foto’s geleverd zijn?

Met maximaal 3 weken zijn jullie foto’s binnen. Wanneer je hoogzwanger bent probeer ik de foto’s sneller af te leveren. Is er een special verzoek om de foto’s nog sneller binnen te hebben, geef dit aan en dan ga ik kijken naar de mogelijkheden.

Hoe krijgen wij de foto’s aangeleverd?

Via een online fotogalerij. De foto’s worden in hoge resolutie zonder logo aangeleverd. De foto’s zijn eindeloos te downloaden en de fotogalerij kan gedeeld worden met vrienden en familie.

De foto’s zijn met zorg en liefde in mijn stijl met mijn preset (filter) bewerkt.

Mogen wij zelf de foto’s uitkiezen? Hoe werkt dit?

Jazeker. Door middel van een online galerij, plaats ik een selectie van de foto’s. Geen zorgen, ik laat jullie echt al het moois zien! Ik filter namelijk bewogen, ogen dicht, wazige foto’s etc. eruit. Uit de selectie in de online galerij kunnen jullie de foto’s zien en jullie favorieten aangeven. Wanneer jullie aangeven dat de selectie gemaakt is, zorg ik dat die selectie tot in de puntjes ga nalopen en bewerken.

Ik ben onzeker over.. photoshop jij dit weg?

Het doel van mijn foto’s is dat jij jouzelf prachtig vindt. We hebben natuurlijk allemaal wel iets waar wij onzeker over zijn, niet erg. Geef dit aan! Ik let dan op bij o.a. poses of tijdens de nabewerking. Puistjes, schrammen, blauwe plekken .. alles wat er ‘normaal’ niet zit werk ik weg tijdens mijn nabewerking. Moedervlekken horen bij jou, deze haal ik niet weg!

De fotosessie moet worden verzet, wat nu?

Ik ga van het goede uit van de mens. Daarom hoop ik ook dat er een goede reden is dat de fotosessie wordt verzet. Het verzetten / annuleren van de fotosessie zitten (nog) geen extra kosten aan vast. Ik hoop wel dat jullie snappen dat ik mijn agenda vrijhoud voor deze afspraak en inkomsten hierdoor misloop.

Wat is je fotografie stijl?

Natuurlijk, warm, puur en liefdevol.

Op welke dagen kan ik een fotosessie boeken?

Voor overdag kan dit op dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag. Avonden zijn in overleg bespreekbaar.

Wat is het mooiste moment op de dag voor een fotosessie?

Hier is geen passend antwoord voor. Dit ligt aan binnen of buiten, is het winter of zomer.. Ik vermijd fel zonlicht dus midden op de dag is vaak niet de beste optie. Dit wordt besproken met het boeken van een fotosessie.

Het is helemaal niet zonnig op de dag van onze fotosessie. Wat nu?

Dit is geen enkel probleem. Ook bij geen zon kunnen er prachtige foto’s gemaakt worden. Bij noodweer (regen, hagel, onweer) gaat de fotosessie niet door en wordt deze kosteloos verplaatst.

Wij wonen niet in de buurt, hoe doen we dat?

Ik heb een maximale reistijd van 1 uur, daarbij reken ik €0,35 per km vanaf Alkmaar – Oudorp.

Doe jij ook aan samenwerkingen?

Ik vind het onwijs leuk om samen te werken en creatief bezig te kunnen zijn met een andere ondernemers. Dus een voorzichtige ja… Maar dit ligt aan het idee, past onze visie bij elkaar, matchen onze stijlen, hebben wij dezelfde doelgroepen en ga zo maar door.

Ik ben altijd in voor een praatje en wil dan ook graag horen wat jou/jullie idee is.

Goed om te weten

Bij het kopje ‘extra info’ staan wat regels. Lees deze goed door voordat je een fotosessie bij mij boekt.

Met welke camera fotografeer jij?

Ik heb een Sony a7iii, mijn favo lenzen zijn 85m F/1.8 en 24-105mm F/4.0.